onsdag 7. april 2010

Tandoori kylling

8 stk kyllinglår eller 1 stor kylling delt i porsjonsstykker

Tandoorimarinade:
10 stk nellik, hele
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 kardemommekapsler
2 stk løk
4 fedd hvitløk
5 cm ingefær, fersk
2 ts chilipulver, mildt evt. 2 ts paprikapulver
0,25 ts sterkt chilipulver
2 ts pepper, kvernet
1 ts gurkemeie
3,5 dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft


Tomat- og agurksalat:

Ca 4,5 stk tomater i små terninger
0,5 stk agurk, finhakket
1 stk chili finhakket
0,5 stk løk, finhakket
finhakket, frisk koriander
1 stk lime, saften
0,5 ts sukker
litt salt

Raita:
1 beger yoghurt naturell
1 stk agurk
1 ss mynte, hakket
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts sukker

FREMGANGSMÅTE:

Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt. Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.

Tomat- og agurksalat:

Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Raita:

Skrell en agurk og gni den lett med salt. Riv den på et rivjern og sil fra overflødig væske. Vend agurken inn i yoghurten sammen med litt finhakket mynte. Smak til med salt, pepper og sukker. Raita skal serveres kjølig

1 kommentar: