onsdag 7. april 2010

Traktkantarell suppe

TRAKTKANTARELLSUPPE.


Tørket traktkantarell har veldig mye smak, så du trenger ikke bruke så mye av gangen
Til 4 personer, eller forrett 6-8 personer:

1 dl tørket sopp
2 finhakkede sjalottløk, eller 1 liten vanlig løk.
3-4 ss smør
3-4 ss hvetemel
1 ¼ l vann + 2 hønsebuljongterninger
2 dl crème fraîche
1 ss tomatpuré
Litt salt og pepper
1 ss presset sitron eller litt portvin/sherry?
Finhakket gressløk

Knus de tørkede soppene med hånden. Legg soppen i en liten bolle, hell på ca. 2 dl kokende vann (av vannmengden til suppen) og la det stå ½-1 time. Sil deretter soppen gjennom en sikt og ta vare på bløtevannet.
Fres løken i smør på ganske svak varme i ca. 5 minutter, bland i soppen (uten bløtevann)
og la alt frese 5-10 minutter.
Dryss på melet og rør om. Hell i litt av vannet, bare et par dl, og rør rundt slik at melet løser seg godt opp. Hell på resten av vannet og smuldre i buljongterningene.

Kok suppen på ganske svak varme i ca. 20 min. Visp i crème fraîche og tomatpuré. Smak til med salt og pepper, sitron og evt. portvin/sherry. Server med finhakket gressløk.

1 kommentar: